tisdag 18 mars 2014

Day 2 at Ossett Academy

Idag har vi hunnit med fyra lektioner, engelska, geografi, idrott och historia. Vi har även ätit en trevlig lunch tillsammans med skolans rektor, några lärare på skolan och våra egna lärare var också med. Självklart så fick vi mackor och stora bakverk till efterrätt..

Här i England ser skolan lite annorlunda ut, vi märkte fort att här är saker och ting mycket striktare. Eleverna har skoluniform upp till 16 år och man tilltalar alltid lärarna trevligt med "miss och sir". Kraven på eleverna är mycket höga och de förväntas få C till A-star inom alla ämnen. Alla är supertrevliga men många är blyga, alla lärare vi träffat hittills är otroligt inspirerande och vi tycker att det är kul att se hur skolan fungerar här i Ossett. Förövrigt så ser skolan ut som Hogwarts och man hittar ingenstans, inte ens med karta.

Ja som ni ser.. Hogwarts..


Vi måste bära dessa skyltar

En bild före lunchen

Ca 60 st tjejer på samma idrottslektion i en och samma hall.. Vi fick agera domare när de spelade "net ball" vi hade riktigt roligt under den lektionen

Cornelia under historia lektionen där vi lärdes oss om "The wild west" En mindre strikt lektion och mycket skratt

/Ronja & Karolina

En kväll i Wakefield

Gårdagen vart lyckad! Wakefield är en grannstad till Ossett och igår var det "student night" och St patrick's day så vi träffades några tjejer för att fira det. Vi satte oss på en pub och gick sedan vidare till en nattklubb som hette Havana, det var roligt, mycket dans, skratt och skoj!


/Ronja