lördag 15 mars 2014

Sängkrig och husregler

Väl framme hos Rena och Keith, som är vårt värdpar här i England, så började uppackningen. Men först var dags för genomgång av husregler och val av sovrum. Rena's rool number one: "You have to enjoy yourself" Rool no2: "If you don't, why not?" And the third rool: "Go back to rool number one!"

Sen kom det till valet av sovrum... Det finns två mycket fina sovrum med fina dubbelsängar och stora garedroder, sedan finns det ett mindre rum med mindre säng och mindre garderob..... Frågan är då, vem skulle då dra nitlotten och få det lilla rummet? Det snackades en del om "sten, sax, påse"... men det blev det inget av. Vi valde istället att dra den otroligt logiska slutsatsen att den största tjejen självklart ska ha den minsta sängen. Så numera går Carro under namnet "The big girl in the small bed", enligt Keith.

 Skräcken när vi inser att ratten sitter på fel sida....

 En glad hälsning väntade på sängen (och söt godiskyckling...mums)

 Ida nöjd, färgarna i rummet matchar resväskan

Störst rum, störst säng, störst garderob, störst byrå och sminkbord...ja hon är nöjd

Kvällen fortsatte på en lokal pub, som i slutet av kvällen visar sig vara Idas praktikplats, bra koll..... Lärarna var även med oss och allt var mycket trevligt. Kvällens tema var cheese, friterad ost i olika former till förrätt, ost i mängder på Renas lasagne och även svensk ost i present - tur att familjen äääälskar ost! 

Imorgon ska vi göra York osäkert, samt oss ta en mer noggrann titt i Ossett. Nu väntar sängen, (stora som små...) och några avsnitt av gossip girl. Godnatt från oss!

12 timmars resa...

Vi vaknade tidigt imorse och begav oss till Arlanda! Flyget avgick 12.00 till München för att mellanlanda där för att sedan resa vidare till Manchester. Därefter var det buss till Ossett där våra värdfamiljer mötte upp oss och gruppen delades upp!