onsdag 19 mars 2014

Hillsborugh Stadium

Runt klockan 18 igår hämtade Mr. Upton (Fridas värdpappa) upp mig och Ida för att bege oss till Hillsborugh Stadium för att se på när Sheffield Wednesday tog sig an QPR. Vi åkte med en ett väldigt stort Sheffield Wednesdays fan, Mr Upton som jag tidigare under dagen hade haft som lärare på skolan, som hade "season tickets" så platserna var grymma. Dock fick Anders agera Mrs Upton, jag hans dotter och Ida någon "William", detta gav oss många skratt. Matchen slutade 3-0, så stämningen var på topp. Folk sjöng, hurrade och buade för fulla muggar. Med oss från matchen tar vi med oss nya fotbollskunskaper, ett härligt minne och ett bättre ordförråd när det gäller engelska svordomar. På vägen hem svängde vi förbi puben där alla andra familjer befann sig och spelade quiz, tyvärr så missade vi det, men vi hann se Ingrid kamma hem 160 pund! Stort grattis till henne!

Även denna kväll blev sen och imorse vaknade vi upp tröttare än någonsin...
Jag och Ronja begav oss till skolan för tre lektioner. Nu väntar vi på att Keith ska komma hem med lite Fish&Chips, troligtvis blir det bio i Wakefield ikväll.

Kramiiiiiz / Carro
Vi åt en lokal rätt till middag - Yorkshire Pudding
Mrs. Upton och dotter Upton
"Big" bag of chips
Klassiska turistbilden



Spännande, är det en trea som gömmer sig på andra sidan kortet eller inte?






At Bistro 42

Då var mina dagar på Bistro 42 avklarade. De första två dagarna var väldigt lugna med väldigt få gäster. Enligt de andra servitriserna har det i stort sett aldrig varit så lugnt som det varit under mina två första dagar där. Dock har detta gjort det möjligt för mig att verkligen hinna lära mig rutiner, kassan och att sköta baren. Jag har även hunnit med att föreläsa om Sverige för servitriserna och kökspersonalen. Jag hann med att gå igenom det svenska skolsystemet, årstiderna, systembolaget och IKEA. Dagen idag var dock desto mer fartfylld, det var fullsatt i stort sett hela tiden.

Under mina jobbdagar lyckades jag i alla fall bjuda de övriga anställda på ett och annat skratt. Det är tydligen fasligt kul att jag aldrig kommer ihåg att ytterdörrar här i England går inåt eller att de från början kallade mig för Hida innan de under den tredje dagen insåg att jag heter Ida. Vid ett tillfälle (då jag tog emot beställning från våra svenska lärare) råkade skriva halva beställningen på Engelska och den andra halvan på Svenska, vilket också gav dem ett gott skratt.

 Jag och min "servitrislärare" Lousie
 Färdigdukat för kvällsbokningarna på övervåningen
Värdens coolaste toalett!

/Ida